Latest Movie :

ROBOSKİ BELGESELİ AĞLAMA ANNE GÜZEL YERDEYİM BELGESEL FİLMİ

ROBOSKİ KATLİAMI BELGESELİ




BİR KATLİAMIN BELGESEL FİLMİ

Uludere olayı, Uludere katliamı, Roboski katliamı veya Uludere operasyonu, 28 Aralık 2011 akşamı Türk Hava Kuvvetlerinin Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Irak topraklarında F-16 savaş uçaklarıyla yaptığı bombardıman sonucunda 34 Kürt vatandaşın hayatını kaybetmesi olayı. Olaydan bir kişi yaralı olarak kurtuldu.
Olayın ardından İnsan Hakları Derneği (İHD) ile İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) ortak bir heyet oluşturarak bölgede incelemede bulundu. İnsan hakları heyeti, Uludere'de 34 insanın öldürülmesini "yargısız infaz" olarak değerlendirdi ve olayın toplu bir katliam olduğu görüşüne vardıklarını söylediler. AP Başkanı Martin Schulz, olayı "felaket" olarak tanımladı ve konunun AB raporlarında mutlaka yer alacağını söyledi. Olay dünya basınında şu şekilde yer aldı: BBC "Hava saldırısı Kürt köylüleri öldürdü", The Wall Street Journal "Türk hava saldırısı Kürtleri Vurdu", Le Monde "Türk Hava Kuvvetleri Kürt köyünü bombaladı, 35 kişiyi öldürdü"
Olayı araştırmak üzere TBMM'de Uludere Alt Komisyonu kuruldu.Ayrıca Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) olayı Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıdı. Başvuruda Türkiye'de etkin bir soruşturma yürütülmeyeceği şüphesi vurgulanarak, sorumluların ancak uluslararası yargılama mekanizmaları sayesinde açığa çıkarılacağı belirtildi.Olayın birinci yıl dönümünde de bölgede kaçakçılık faaliyeti devam ediyor. 70-80 kişilik grup bu kez kaçakçılık için gece değil sabahın erken saatlerinde yola çıkıyor. "Başka geçim kaynağımız yok" diyen köylüler, "Siz bize kaçakçı deseniz de biz sınır ticareti yapıyoruz" diyor.
Sosyal Medyada Paylaş :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2014. Film İzle Full Hd İzle - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger