Latest Movie :

ZIKKIMIN KÖKÜ FİLMİNİ İZLE ONLİNE, HD, DVD, FULL, SİNEMA VE TEK PARÇA YERLİ YAPIM



7,0/10
YönetmenMemduh Ün
YapımcıKadri Yurdatap
SenaristEser:
Muzaffer İzgü
Uyarlama:
Memduh Ün
Macit Koper
OyuncularMenderes Samancılar
Emre Akyıldız
Meriç Başaran
Günay Girik
Elif İnci
Sırrı Elitaş
Eray Demirkol
MüzikCahit Berkay
Görüntü yönetmeniOrhan Oğuz
KurguNevzat Dişiaçık
StüdyoMine Film
CinsiSinema filmi
RenkRenkli
Yapım yılı1992



ZIKKIMIN KÖKÜ FİLMİNİ İZLE ONLİNE, HD, DVD, FULL, SİNEMA VE TEK PARÇA YERLİ YAPIM

Zıkkımın KöküMuzaffer İzgü'nün kendi hayatını anlattığı, 1992'de beyaz perdeye aktarılan biyografik bir film.
Adana'nın gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan Muzo'nun hikâyesini anlatır. Muzo yoksullukla mücadele eden bir ailenin çocuğudur. Abisi, annesi ve babasıyla birlikte bir göz odada yaşarlar.


  • Kültür Bakanlığı
  • Adana Altın Koza (5 dalda)
  • Hindistan Udaipur Altın Fil Ödülü
  • Tokyo Asya'nın En İyileri Ödülü
  • İspanya Asturias film festivali En İyi Yönetmen Ödülü
  • Paris Cine Junior En Büyük Film Ödülleri
  • ÇASOD Jüri Özel Ödülü
  • SİYAD En iyi 2. film ve en iyi erkek oyuncu (Menderes Samancılar)
  • Paris Cine Junior En iyi film ödülü
Küçük Muzo (Emre Akyıldız), yoksul bir ailenin çocuğudur. Adana'da bir gece konduda, annesi, trahomlu ağabeyi ve işsiz babasıyla (Menderes Samancılar) birlikte yaşamaktadır. Muzo, mahallede darı satarak, ev kirasını bile veremeyecek kadar büyük bir sıkıntıya düşen yoksul ailesine katkıda bulunmaya çalışır. Balonları çok seven, ama parasızlıktan onlara sahip olamayıp balon satıcılarının peşine takılarak düşler kuran Muzo'nun çocuk yüreğinde asıl tutkusu sinemadır. Eski film parçalarını birbirine ekleyerek, tahtadan yapılmış bir oyuncak göstericiyle, mahalle arkadaşlarına sinemacılık yapar. Aradan 10 yıl geçmiştir. Sevimli bir delikanlı olan Muzo, yeni komşularının kızı ile ilk aşkını yaşar. Bu sevdanın sonunda evlilik gündeme gelirse de Muzo, okumayı seçecektir.

Türk Sineması’nın en önemli yönetmenlerinden Memduh Ün’ün imzasını taşıyan, Macit Koper’in senaryosunu kaleme aldığı “Zıkkımın Kökü”, ünlü yazar Muzaffer İzgü’nün hayat hikâyesinin özelinde etkileyici bir Türkiye portresi çiziyor. Küçük Muzo (Emre Akyıldız), yoksul bir ailenin çocuğudur. Adana’da bir gecekonduda, annesi, trahomlu ağabeyi ve işsiz babasıyla (Menderes Samancılar) birlikte yaşamaktadır. Muzo, mahallede darı satarak, ev kirasını bile karşılayamayacak kadar büyük bir sıkıntıya düşen ailesine katkıda bulunmaya çalışır. Balonları çok seven, ama parasızlıktan onlara sahip olamayıp baloncuların peşine takılarak düşler kuran Muzo’nun çocuk yüreğinde asıl tutku sinemadır. Eski film parçalarını birbirine ekleyerek, tahtadan yapılmış bir oyuncak göstericiyle, mahalle arkadaşlarına ‘sinemacılık’ yapar. Muzo’nun günlük hayatında değer verdiği yerlerden biri de kütüphanedir. Kütüphanecinin verdiği kitaplarla hayal ve düşünce dünyasını zenginleştirip, duyarlı bir insan olma yolunda sağlam adımlar atar. Aradan 10 yıl geçmiştir. Sevimli bir delikanlı olan Muzo, yeni komşularının kızına âşık olur. Bu sevdanın sonunda evlilik gündeme gelse de Muzo’nun seçimi farklı olacaktır.
Sosyal Medyada Paylaş :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2014. Film İzle Full Hd İzle - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger