Latest Movie :

DAR ALANDA KISA PASLAŞMALAR FİLMİNİ İZLE ONLİNE, HD, DVD, FULL, SİNEMA VE TEK PARÇA YERLİ YAPIM

7,1/10
YönetmenSerdar Akar
YapımcıÜstün Karabol
Nida Karabol Akdeniz
SenaristSerdar Akar
Önder Çakar
OyuncularErkan Can
Müjde Ar
Savaş Dinçel
Şahnaz Çakıralp
Rafet El Roman
Sezai Aydın
Uğur Polat
MüzikFahir Atakoğlu
Görüntü yönetmeniMehmet Aksın
Sanat yönetmeniYavuz Fazlıoğlu
KurguOnur Tan
Hakan Akol
StüdyoUmut Sanat
CinsiSinema filmi
TürüDram
RenkRenkli
Yapım yılı2000





DAR ALANDA KISA PASLAŞMALAR FİLMİNİ İZLE ONLİNE, HD, DVD, FULL, SİNEMA VE TEK PARÇA YERLİ YAPIM


Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, 2000 Türkiye yapımı dram türünde sinema filmidir. Yönetmenliğini, ikinci uzun metraj filmini çeken ve bu filmde sinemaya uyarlayarak çocukluğunu ve gençliğini geçirdiği kasabanın ve ailesinin hikâyesini anlatan Serdar Akar yapmıştır. dar alanda kısa paslaşmalar, dvd film, filim izle, film izle full, filmini izle, flim, izle film, izlesene film, online film, sinema filmi izle, türk filmi izle, yerli film izle. 
Filmin başrollerinde Müjde Ar, Savaş Dinçel, Rafet El Roman, Erkan Can, Sezai Aydın, Şahnaz Çakıralp ve Uğur Polat yer aldı. Yapımcılığını Üstün Karabol ve Nida Karabol’un yaptığı filmin özgün müziklerini Fahir Atakoğlu hazırladı. 8 Aralık 2000 tarihinde Türkiye'deki sinemalarda gösterime girdi ve 13 haftalık sinema salonlarında gösterimi sonucunda 141.111 kişi tarafından seyredildi.[1]
Gerçek bir hayat hikâyesinden yola çıkılarak senaryolaştırılan film, yaşamını futbol sahalarında geçirmiş ünlü ve ünsüz insanların farklı umut ve beklentilerinin, tutkularının, aşklarının süregeldiği ve anlatıldığı bir öyküye sahiptir. Sinema oyuncularının oynadığı Esnafspor takımı, Türk futbol tarihinde yer edinmiş olan; Tanju Çolak, Rıdvan Dilmen, Cüneyt Tanman, Metin Tekin, Rıza Çalımbay, Ali Gültiken, Ayhan Akbin gibi dönemin ünlü futbolcularının yer aldığı takıma karşı futbol müsabakası yapmaktadır.
20. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Semih Kaplanoğlu'nun Herkes Kendi Evinde adlı filmi ile "En İyi Türk Filmi Ödülü"nü paylaşmışlardır. Aynı zamanda Serdar Akar, "En İyi Yönetmen Ödülü"nü ve Savaş Dinçel ise "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nü kazanmıştır.

Esnafspor adlı futbol takımı, Bursa'nın tarihi semtlerinden birinde (ivazpaşa) esnaf ve orada ikamet eden mahalle sakinlerince kurulmuş olan amatör bir futbol kulübüdür. Brezilya Millî Futbol Takımı'ndan etkilenerek benimsedikleri sarı-yeşil formaları ile, Suat, Kıvırcık, Lango, Mercimek, Ateş, Onbaşı, Alağaçlı, Paşa, Boncuk, Selçuk, Niyazi, Turgay ve diğerlerinin, mahallenin genç ve yaşlı insanların top koşturdukları bir sıradan takımdır. Fırıncı Hamdi'nin bütün emeğini ortaya koyarak kulüp başkanlığını üstlendiği Esnafsporlu kişilerin en büyük tutkuları Bursa Amatör Kulüpler Ligi'nde şampiyon olmaktır. Mahalleye nereden ve nasıl geldiğini artık kimsenin hatırlamadığı Hacı, beş yıldır takımın baş antrenörlüğünü yürütmektedir. Fakat işler bir türlü yolunda gitmemekte, Esnafspor her maçtan mağlubiyetle ayrılmaktadır. Hacı'nın Esnafspor'u çalıştıracak, onlarla birlikte idmanlarda yer alacak genç bir yardımcıya ihtiyacı vardır. Sonunda semtin lisesinde beden öğretmenliği yapmakta olan Çetin'den yardım istemeye karar verir. Bu Esnafspor için yepyeni bir dönemin başlangıcıdır.

Gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkılarak tasarlanan, futbola gönül vermiş ünlü ve ünsüz insanların hikayelerinin yer aldığı film, aynı zamanda farklı umut ve beklentilerin, tutkuların, aşkların süregeldiği bir yaşam öyküsü. “Dar Alanda Kısa Paslaşmalar” filminde oyuncuların canlandırdığı Esnafspor takımı, Türk futbol tarihinin ünlüleri: Tanju Çolak, Rıdvan Dilmen, Cüneyt Tanman, Metin Tekin, Rıza Çalımbay, Ali Gültiken, Ayhan Akbin gibi dönemin ünlü futbolcularının yer aldığı takıma karşı oynuyor.

Sardar Akar imzalı film, yönetmenin kendi çocukluğunu ve gençliğini geçirdiği kasabanın ve ailesinin hikâyesini anlatan bir yapımdır. Esnafsporluların utkuları Amatör Kulüpler Ligi’nde şampiyon olmaktır. Antrenör Hacı’nın (Savaş Dinçel) en büyük tutkusu ise Aynur (Müjde Ar) ile evlenmektir.Aynur’un direnmesi ile kısır bir döngüye dönüşen bu tutku, gelgitlerle sürüp gider. Hacı’nın ona olan aşkını Aynur’un dışında kimse bilmemektedir.
Kendilerine profesyonel bir kulüp olma yolunu açacak olan Amatör Kulüpler Şampiyonluğu’nu kazanmak, önlenemez bir tutkuya dönüşür Esnafspor için. Ülkü Spor’un yakışıklı ve hırslı yöneticisi Cem’in (Uğur Polat) transfer etmeye çalıştığı genç ve yetenekli bir futbolcu olan Serkan (Rafet El Roman), Ülkü Spor’a kaptırılmadan alelacele transfer edilir .Takımın uzatmalı kalecisi Suat (Erkan Can), mahallenin genç ve güzel kızı Nurten’e (Şahnaz Çakıralp) aşıktırNurten ise bu tutkunun farkında değildir. Serkan’ın transferi takımdan çok mahallenin genç kızlarını etkilemiş, kızların özellikle de Nurten’in takıma ve maçlara ilgisini arttırmış evlerinin pencerelerinden takımın antrenman ve maçlarını büyük ilgi ile izlemeye başlamışlardır. Nurten’in takım arkadaşı Serkan’a olan ilgisi de bardağı taşıran son damla olur Suat için. dar alanda kısa paslaşmalar, dvd film, filim izle, film izle full, filmini izle, flim, izle film, izlesene film, online film, sinema filmi izle, türk filmi izle, yerli film izle.


Esnafspor Bursa'nın tarihi semtlerinden birinde mahalle sakinlerince kurulmuş amatör bir futbol kulübüdür. Brezilya Milli Takımı'na öykünerek benimsedikleri sarı-yeşil formalarıyla Suat, Kıvırcık, Lango, Mercimek, Ateş, Onbaşı, Alağaçlı, Paşa, Boncuk, Selçuk, Niyazi, Turgay ve diğerlerinin, mahallenin genç ve yaşlı delikanlılarının top koşturdukları; Fırıncı Hamdi'nin varını yoğunu ortaya koyarak kulüp başkanlığı yaptığı Esnafspor'un en büyük tutkusu Amatör Kulüpler Ligi'nde şampiyon olmaktır. Mahalleye nereden ve nasıl geldiğini artık kimsenin hatırlamadığı ve umursamadığı Hacı, beş yıldır takımın antrenörlüğünü yapmaktadır. Fakat işler bir türlü yolunda gitmemekte Esnafspor her maçtan mağlubiyetle dönmektedir. Hacı'nın Esnafspor'u çalıştıracak, onlarla birlikte koşturacak genç bir yardım cıya ihtiyacı vardır. Sonunda semt lisesinde beden eğitimi öğretmeni olarak çalışan Çetin'den yardım isterler. Yanısıra forvet olarak İznik'ten Serkan'ı transfer etmişlerdir. Bu Esnafspor için yeni bir dönemin habercisidir... dar alanda kısa paslaşmalar, dvd film, filim izle, film izle full, filmini izle, flim, izle film, izlesene film, online film, sinema filmi izle, türk filmi izle, yerli film izle.
ÖdüllerEn İyi Yönetmen (22. Siyad Türk Sineması Ödülleri-2000)
Umut Veren Genç Kadın Oyuncu (22. Siyad Türk Sineması Ödülleri-2000)
En İyi Senaryo (22. Siyad Türk Sineması Ödülleri-2000)
En İyi 3. Film (12. Orhan Arıburnu Ödülleri-2001)
Halk Jürisi Ödülü (20. İstanbul Film Festivali-2001)
En İyi Türk Yönetmen (20. İstanbul Film Festivali-2001)
En İyi Türk Filmi (20. İstanbul Film Festivali-2001)
En İyi Erkek Oyuncu (20. İstanbul Film Festivali-2001)
En İyi Erkek Oyuncu (8. ÇASOD "En İyi Oyuncu" Ödülleri-2001)
En İyi Erkek Oyuncu (22. Siyad Türk Sineması Ödülleri-2000)
En İyi Senaryo (22. Siyad Türk Sineması Ödülleri-2000)
En İyi Film (22. Siyad Türk Sineması Ödülleri-2000)

Sosyal Medyada Paylaş :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2014. Film İzle Full Hd İzle - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger